luni, 2 aprilie 2007


Ce fac nervii de primavara vara…

Cand am ales denumirea blogului eram clar in pana de inspiratie. Nu aveam nici o idee, dar vroiam sa impresionez, sa ma dau interesanta, sa ma leg si de ceva ce m-a marcat candva- asta pentru a crea sentimentul ala de iluminare, de apartenta la un grup de initiati, care si ei ca si mine stiu ce-I cu nervii de primavara si de unde vin ei. Ca atunci cand vor fi gasit sau primit adresa blogului asta sa ridice recunoscator si placut uimit din spranceana de genul “ a ha..”

Poate ca acele cursuri voit profesioniste, dar perfect scolaresti din facultate legate de marketing, brand, public tinta si-au spus si ele cuvantul aici. Tot ce e posibil.
Se spune ca un titlu bun e foarte important. Farat titlu bun nu citesti textul bloc de dupa. Titlu e ca vitrina, tre’ sa fie apetisant si totusi sa nu spuna tot. Sa faca rezumatul si totusi sa nu-ti fie suficient. Sa te incite si sa te contrarieze. Sa iti atraga atentia si sa te faca sa iti pui intrebari… bine macar una.

Bun, deci titlul da ? despre asta era vorb. Asha…

Dar cum sa alegi un titlu care sa fie valabil mereu, sau macar o perioada mai lunga de timp – stiu, stiu am pus virgula inainte de sau, ei shi ?
Titlu mereu valabil, cand noi in viata asta nici nu mai traim o viata cu aceiasi oameni, in aceeasi casa, avand aceeasi masina ?

Si apoi titlul meu e sezonier, s-o potrivi el primavara, dar asta reprezinta doar cateva luni acolo, uneori nici macar doua…

Si cat de interesant, pretios, fitos e sa ai nervi de primavara dupa ce trece primavara ? Nu pari pueril, nu pari penibil chiar ? Daca primavara oamenii vor fi ingaduitori cu tine si te vor baga in aceeasi categorie cu martisoarele, ghioceii, 8 Martie si toate celelalte lucruri pe care trebuie sa le faci primavara si care uneori pot fi motiv de nervi de primavara, ce poate insemna nervi de primavara, iarna ?
Pai iarna ar insemna ca esti precoce, oi avea viziune de ansamblu si orientare catre viitor


Nervi de primavara, toamna ?
Aici e mai complexa treaba, putem invoca simetrie, viata in oglinda si chiar ying si yang. Primavara si toamna se reflecta una in cealalta dar pe dos. Adica primavara anunta caldul, toamna anunta frigul. Primavara anticipeaza, toamna regreta. Primavara dezgoleste, toamna acopera.

Nervi de primavara, vara ! Eh asta e intrebarea, ce fac nervii de primavara vara ?
Vara e mare, calda, albastra, prafuita si lenesa, are soare, are zvon de vant, are ploile ei aprige si scurte, are timpul melc cu ea, are departele in ea, are ‘binele’ in ea.

Nervii nu-s nici calzi, nici lenesi, nici prafuiti. Nu-s prafuiti dintr-un motiv foarte simplu: nefiind calzi sunt reci, deci tremura- adica se misca, deci nu sunt nici lenesi si nici nu au cum sa lase praful sa se asterne. Nervii sunt grabiti, nervii sunt acum, aici, nervii sunt disconfortanti. Adica sunt nevarateci.

Cum poti sa ai nervi de primavara vara. Poti ?

Ma rog, cred ca e mult mai simplu de atat, vara toti si toate sunt in vacanta. Poate asta se intampla si cu nervii astia primavarateci.

Cum ar fi sa le dam un an sabatic ?

Vine vara, vine vara, vine vara vine vara, vine vara vine vara, vine vara vine vara, vine vara vine

V

2 comentarii:

asa spunea...

“Nervii de primavara” sunt ai tai! Iti apartin in totalitate, sunt ai tai asa cum nimic din lumea tangibilului nu ar putea fi vreodata. Sunt acei copii ar caror “ghid de utilizare” il scrii tu, pe masura ce-i definesti, fara riscul blamarii de a fi o mama denaturata.

PS: unde-i primu' post?! Io-s mai romantic si ancorat in "primele" detalii, asa ca da-napoi primu' post, da?!

Ade spunea...

Pai primu' post e in martie, Asa!